Јавне набавке

Главни мени

2Интересовања деце, средње узрасне групе ,,Облачићи“ вртића ,,Бубамара“, за диносаурусе искористили смо за стварање окружења које ће деци омогућити различита искуства кроз која деца активно учествују у свом учењу. Кроз разне књиге деца су дошла до различитих сазнања о диносаурусима, као и о занимању палеонтолог. У потрази за новим сазнањима посетили смо Музеј Срема у коме нас је љубазно дочекала Драгана Недељковић, палеонтолог.

Драгана нас је упознала са занимањем „палеонтолог“, сазнали смо да палеонтолози покушавају да открију какав је живот био у давним временима, како су изгледале животиње пре много милиона година истражујући фосилне остатке који се проналазе у земљи или стенама. Такође смо сазнали зашто диносауруси нису живели на подручју Срема,али и које велике животиње су много после диносауруса живеле на просторима на којем сада ми живимо. Деца су имала прилике да у природњачкој поставци Музеја Срема виде фосилне остатке који датирају из леденог доба, фосиле пужева и шкољки. Кроз ову посету деца су стекла нова знања и искуства и своје доживљаје виђеног представили ликовним изразом кроз радионицу у музеју.

1

По повратку у вртић настављамо учење о занимању палеонтолог кроз различите активности, израђивали смо фосилне остатке од теста, од сламчица различитих величина правили смо скелет диносауруса...

Посета музеју је обогатила искуство деце и омогућила им стваран контакт са материјалним доказима – фосилима, што нам је пружило прилику за даље истраживање.

3

237043

Наша химна

јун 2024
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30