Јавне набавке

Главни мени

Данас смо били најпоноснија предшколска установа у целој Србији! Отворили смо нови објекат "Чуперак" у Лаћарку. Заједно са децом која ће боравити у новом просторијама, вртић су отворили потпредседник Владе Републике Србије, Бранислав Недимовић, и градоначелница Сремске Митровице, Светлана Миловановић. Добродошлицу у нови вртић пожелео нам је специјални саветник за реформу образовања и науке у кабинету председника Републике Србије Александра Вучића и председнице Владе Ане Брнабић, Младен Шарчевић, који је пре нешто више од годину дана положио камен темељац заједно са садашњом градоначелницом Светланом Миловановић. Свечаност су својим присуством увеличали и заменик покрајинског секретара за образовање, прописе и управу и националне мањине-националне заједнице, Милан Ковачевић и председница МЗ Лаћарак, Нада Тојагић.
Изузетно нам је драго што је наша дугогодишња жеља и потреба за изградњом једног овако великог и модерног вртића постала реалност. "Чуперак" је сада један од најлепших и најмодернијих вртића не само у Сремској Митровици, већ и шире. Вртић је спратни, има шест радних соба, једну мултифункционалну вишенаменску просторију, модерну кухињу и трпезарију. Изградњом новог вртића од око 1.000 метара квадратних у Лаћарку, биће решен проблем листе чекања. Капацитет новог вртића је 140 деце, док са старим објектом има места за укупно 300 малишана.
Након свечаног отварања и програма који су припремила деца предшколске групе са својим васпитачима, за све госте, родитеље, децу и суграђане организована су "Отворена врата", што је подразумевало обилазак и разгледање објекта уз поштовање свих епидемиолошких мера.

Директорица наше Установе, Биљана Цвијетић, поручила је: „Од данас ће наша деца боравити у простору који је уређен као подстицајна и инспиративна средина коју ће она даље са својим васпитачима, родитељима и локалном заједницом оплемењивати у духу нових Основа програма предшколског васпитања и образовања, стицати нова знања, искуства, вештине. Васпитачи и медицинске сестре-васпитачи моћи ће да унапређују и иновирају васпитно-образовни рад. За све нас ово је радостан дан, али најрадоснији је за малишане који су добили много боље услове за срећније одрастање".
Овом приликом захваљујемо се свима који су нам пружили подршку да један овако велики и озбиљан пројекат успешно доведемо до краја.

Сликом кроз нови вртић вас водимо кроз галерију фотографија:

Какви су били утисци са отварања вртића и како су нас видели локални медији, можете погледати на следећим линковима:

Озон медија Сремска Митровица

Градска М телевизија

246682

Наша химна

јул 2024
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031