Јавне набавке

Главни мени

УПИС ДЕЦЕ ЗА РАДНУ 2024/2025. ГОДИНУ ТРАЈЕ ОД 07.05.2024. ДО 31.05.2024.

nas21.04.2022.- Данас су деца из „Ланета‟, „Маслачка‟, „Ђурђевка‟, „Звездице‟, „Бубамаре‟ и „Лептирића‟ са својим васпитачицама и васпитачима улепшала Трг Ћире Милекића изневши на тезге продукте свог рада. Својим осмесима, песмом, весељем и грајом, успела су да отерају облаке и призову сунчеве зраке. Атмосфера бајковита, а намера племенита: да помогну свом другу Огњену Вујиновићу.

Било је ту шарених јаја, пилића, цвећа, балона, медењака, слаткиша и разних украса и декорација. Тезге крцате „робом‟, продавци расположени, па поред родитеља и познатих лица, ни случајни пролазници нису могли да одоле а да не погледају примамљиву понуду. Својом идејом, пажњу је привукла девојчица Хелена В.:„ Ја сам донела зеца и желим да га продам да бих помогла другару. Али, ако неко не може да купи зеку јер нема где да га смести, може да га мази и за то мажење убаци новац у кутију!‟ Били су ту и Мини и Мики који су увесељавали посетиоце и сликали се са њима.

Било је весело и у другим нашим објектима. У „Цврчку‟ су најмлађи учили о хуманости кроз вашар који су припремили са пуно труда и залагања са својим медицинским сестрама-васпитачима. Оне су се потрудиле да њихов вртић данас изгледа као једно велико шарено јаје, на радост деце и свих посетилаца.

Наши „Чуперци‟ су такође били вредни и мотивисани да науче вештине израде украса од својих васпитачица, које су се трудиле да тезге њиховог вашара у Лаћарку буду попуњене што разноврснијим садржајима. И они су надограђивали искуство о хуманости, иако су се до сада у овој области доказали много пута.

Вредни и хумани су били и другари са села, из Шашинаца и Мартинаца, који су истим поводом прошле недеље организовали вашаре у својим селима. Под будним оком својих вредних а надасве хуманих васпитачица, прикупили су значајну помоћ. Такође, и деца из Шуљма са својом васпитачицом су учествовала и допринела овој манифестацији.

Биљана Цвијетић, директорица наше Установе, увек подстиче и подржава овакве активности: „Циљ овог вашара јесте да код деце од малих ногу подстичемо осећај емпатије, да их научимо шта значи бити хуман и наравно да пружимо подршку нашем другару Огњену. На тргу се налазе деца која похађају припремни предшколски програм, а у изради свих ових поклона на тезгама, учествовала су деца из свих васпитних група. Искористила бих прилику да се захвалим свима онима који су директно и индиректно учествовали, односно пружили нам помоћ да организујемо вашар. Захвалила бих се родитељима и свим суграђанима који су данас дошли да им пруже подршку.‟

И наша Марина Ђорђевић, помоћник директорице, исказала је задовољство у вези целе акције: „Ово је један вид јако лепе сарадње са локалном заједницом, коришћењем свих њених ресурса, као и грађењем партнерских односа са породицом, што је за нашу децу драгоцено. Искористила бих прилику да се захвалим свима који су на било који начин учествовали како би се реализовао овај вашар, али изнад свега желим да се захвалим свим родитељима, суграђанима који су одвојили делић свог времена и који су дошли да подрже нашу акцију.‟

Заједничким снагама „Пчелице‟ су по ко зна који пут доказале да тимски рад, емпатија, воља и жеља да се помогне увек побеђују!

Део атмосфере преносимо вам следећим фотографијама:

 

 

230626

Наша химна

мај 2024
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031