Јавне набавке

Главни мени

11Град Сремска Митровица је 2019. године изабаран од стране Министарства просвете, науке и технолошког развоја као носилац пројекта "Инклузивно предшколско образовање и васпитање". Партнери у овом пројекту су Дом здравља Сремска Митровица, Центар за социјални рад "Сава", Удружење грађана Парно Роморо, Центар за економско унапређење Рома и наша Установа.

Помоћник министра за предшколско и основно образовање и васпитање др Милан Пашић, координатор пројекта Сања Штрбац-Масмур, координатор Биљана Којовић су обишли новоизрађени објекат "Чуперак" у Лаћарку. Придружили су им се и градоначелница Светлана Миловановић као и начелник Градске управе за образовање Зоран Ђурић.

Овом приликом, др Милан Пашић је предао кључеве аутомобила који је купљен за потребе пројекта, а служиће за теренске посете и обиласке породица од стране мобилног интерресорног тима. Не кријући задовољство што је поново гост наше Установе, овог пута у новоизграђеном објекту, помоћник министра је истакао да препознаје енергију и посвећеност како градоначелнице и њеног тима, тако и директорке и њеног тима. Ову сарадњу је оценио као изузетно позитивну синергију: "Драго ми је да Сремска Митровица учествује у све три компоненте овог пројекта и једна је од ретких локалних самоуправа која је искористила максималан потенцијал пројекта да би унапредила систем предшколског образовања. Од компоненте један, то је градња објекта а други објекат се адаптира и уверили смо се да је то стварно сјајно. Компонента два су обуке које су кренуле 2019. године. Сремска Митровица је једна од првих локалних самоуправа која је правилником предвиђена да крене у Нове основе. Они се тренутно налазе у фази хоризонталних размена. И данас смо били трећим, најлепшим поводом, где смо донирали аутомобил који је мобилан, који ће моћи касније да превезе и децу и родитеље везано за активности и радионице које су предвиђене самим пројектом."

12

14

* Фотографије преузете са портала Сирмиуминфо и Градска М телевизија

 

 

 

 

 

 

А како су ову посету видели локални медији, погледајте на следећим линковима:

Сремска Митровица Озон Медија Званични Интернет ТВ

Градска М телевизија

237048

Наша химна

јун 2024
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30