Јавне набавке

Главни мени

nasbecУ недељу, 23.06.2024. године, на имању породице Стојнић и на Фудбалском стадиону „Борац“ у Мартинцима, одржана је трећа по реду „Бећаријада“. Ову традиционалну прославу, која окупља предшколце из наше установе, али и из осталих установа у Војводини, организују удруженим снагама васпитачица Славица Јовановић и брачни пар Марта и Иван Стојнић.

11becМанифестација је започела уз много смеха и радости, кувањем бећарца, традиционалног јела које су припремале жене из Удружења „Мартинчанке“. Док су гости пристизали, окупљени су имали прилику да уживају у разним домаћим ђаконијама које су припремиле вредне руке ових жена, као и наше васпитачице Јелена и Жана. На самом почетку, створена је топла и пријатељска атмосфера која је обећавала да ће овај дан за децу, али и њихове родитеље и госте, бити незабораван.

12bec

13becКултурно-уметнички програм је био прави празник за очи и уши. Предшколци и школарци из Мартинаца, као и предшколци из Дивоша, су показали своје таленте у глуми, рецитовању и песми, мамећи осмехе на лицима публике. Посебан гост програма био је песник Радослав Шумарски, пријатељ манифестације, који је својим надахнутим наступом одушевио све присутне. Након културног програма, публика се преселила на Фудбалски стадион „Борац“ где су се одржале спортске игре.

14bec

15bec

16bec

У такмичарским играма учествовали су предшколци из Сремске Раче, Босута, Кузмина, Шашинаца, Мартинаца, Лаћарка и Дивоша. Уз помоћ и подршку Спортског савеза Града Сремска Митровица, све је протекло у најбољем реду и уз пуно радости и осмеха. Овогодишњи шампиони су предшколци из Дивоша, група „Змајеви“. Друго место су заузели домаћини из Мартинаца, а треће место је припало предшколцима из Кузмина. Након проглашења победника, сви учесници су одиграли „Ужичко коло“ на средини терена, шаљући поруку заједништва, радости и слоге са закључком да су сви победници.

17bec

18bec19bec20becПо завршетку игара, гости су се вратили на имање Стојнић како би се освежили и повратили снагу. Програм је настављен читањем и рецитовањем песама-бећараца који су одштампани у књизи „Вртићки бећарци“ са циљем промовисања културне баштине. Својим бећарцем се претставила и гошћа, васпитачица Невена из Лединаца. Догађај је подржао и васпитач Ђорђе из Ирига.

21bec

Од радне 2023/2024. године, наша установа је укључена у пројекат „Зелена јабука“ који се бави еколошким активностима. Поред објекта у Мартинцима, укључени су били и објекати „Бубамара“ и „Маслачак“. Пројекат је започет на прошлогодишњој „Бећаријади“, а ове године, „Зелена јабука“ је предата предшколској установи из Зрењанина, чији су запослени били почасни гости овогодишње „Бећаријаде“.

22abec

22bec

23bec

24bec

Посебна врлина сваке „Бећаријаде“ је њена хуманитарна нота. Ове године се прикупљао новац за помоћ Луни Пилиповић из Шашинаца. Сви присутни, са срцем испуњеним жељом да помогну, допринели су овој племенитој акцији, показујући да заједница може много када се удружи.

26bec

„Бећаријада“ је још једном показала како се традиција, култура и спорт могу успешно спојити у једно незаборавно искуство за најмлађе и њихове породице. Радост, смех и заједништво били су доминантни овог дана у Мартинцима, а сви учесници су отишли кући пуни лепих успомена, али и са поклонима који су обезбедили домаћини, са ишчекивањем наредне године и нових дружења.

27bec

246676

Наша химна

јул 2024
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031