Јавне набавке

Главни мени

nasgal

Маштање у дечијем стваралаштву и изражавању доприноси да дете боље спознаје свет око себе, развија своје интелектуалне и социјалне способности. Машта је најважнији и незамењиви дар детињства, који одрастањем постаје пригушен, јер нова животна искуства потисну машту. Данас у свету развијене технике и технологије, компјутери су забава која у великој мери спутава машту и креативност. Деца машту развијају када постану свесна света око себе, али са одрастањем постављају све оштрију границу између реалности и маште. Да би се подстакла креативност, родитељи и васпитачи требало би да нуде што више вежби цртања, украшавања и присуства креативним радионицама.

Препознајући потребу за сликањем, у нашој групи „Лаптирићи“ у објекту „Бубамара“, направили смо креативну целину, а занемарили хаос и креативни неред и пустили децу да „пусте машти на вољу“. По узору на Пикаса и кубизам, створилису нешто што су само они замислили. Деца су делима дала имена и оживела их у машти. Користила су разне боје и облике, а док су их радила, описивала су их. Направили смо тако и нашу поставку у холу вртића и дали јој име ,,Фустои тако улазећи у улогу кустоса направили нашу виртуелну галерију. У нашем виртуалном свету постоје разне четкиће, облици, боје. Тако смо малим корацима направили наш ,,Лувр“. Мислимо да би и Пикасо био поносан на нас и да би лајковао наш видео, који смо направили улазећи храбро у улогу кустоса и представљајући шаљиво наше радове.

2gal

Након виртуелне галерије, обишли смо праву галерију у нашем граду и изложили смо наша уметничка дела у њој. Посета галерији је била веома подстицајна и едукативна и дала нам мотив за даље напредовање у раду. Родитењи су добили позивницу да заједно са децом посете поставку која је изложена у галерији.

 

1gal

Пикасо је рекао: „Сва деца су уметници“. Морамо остати уметници и када одрастемо, јер уметници су покретачи многих промена, данас смо ми ти који можемо да мењамо свет. Пабло Пикасо је померио границе уметности са кубизмом, а ми можемо да се угледамо на њега. Изложбена поставка садржи радове деце средње групе Лептирићи“ из објекта ,,Бубамара“ и сви сте позвани да је посетите и уживате у њој!

3gal

 

237043

Наша химна

јун 2024
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30