Јавне набавке

Главни мени

nasУ оквиру пројекта „Како меримо време” деца старије групе из објекта „Чуперак”, заједно са својим васпитачима Биљаном Њежић и Горданом Станивуковић кроз планиране ситуације учења и различите активности истражујући и трагајући за одговорима на питања о сату, су посетила часовничарску радњу „Миле и син”.

1vrДецу је занимало да ли часовничар може да поправи зидни сат који су донели, ако може колико му времена треба да га поправи, шта то покреће казаљке, шта има у сату, које алате користи за поправку, шта има у дигиталном сату и како одбројава како кукавица на сату излази из кућице. Имала су прилику да виде како се мења батерија у сату, поправља наруквица ручног сата, каквe врстe и модели сатова се продају и могу да купе код деда Милета. Упознала су се и са неким старијим моделима сатова (зидни сат, будилници) који нису на продају.

3vr
У знак захвалности на гостопримству, деца су часовничару поклонила зидни сат који су заједно са својин васпитачима направила. Деда Миле је рекао да ће у њега да убаци механизам и да ће то постати прави сат који ће моћи да мери време.

4vr
Даље, деца су се упутила у Библиотеку „Глигорије Возаровић” да врате књиге о сату које су њихове васпитачице изајмиле из библиотеке и да виде да ли у библиотеци могу да сазнају и пронађу нешто о томе како су људи некад мерили време.

5vr
Библиотекарке Алексадра и Дарија су се потрудиле да нам помогну. Пронашле су доста  разних књиге и садржаја о томе како се некад мерило време. Сам развој начина мерења времена кроз историју је деци објашњен кроз примере. Деца су имала прилику да се упознају са сунчаним и пешчаним сатом и сазнају како се уз помоћ њих мерило време некад, да се упознају са разним будилницима, џепним сатом и њиховим механизмом, затим да сазнају како су људи мерили време уз помоћ свеће, свог тела и сенке.

6vrКроз креативну радионицу коју су библиотекарке припремиле, деца су се забавила,  повезала знања о бројевима, геометриским облицима, мерењу и рачунању времена и овом приликом  су изнајмила књиге из библиотеке. Сва деца из ове групе су постала чланови Градске библиотеке.
У наредном периоду деца ове групе заједно са својим васпитачима у знак захвалности ће направити сликовницу од радова и фотографија које су настале током посете и поклонити је библиотеци.

7vrНа Тргу Ћире Милекића деца су видела и проматрала велики градски сат. Током боравка у Сремскиј Митровици деца су искористила прилику да се забаве у Градском парку и игралишту, као и да предахну и одморе се уз сладолед.

9vr

237027

Наша химна

јун 2024
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30