Јавне набавке

Главни мени

УПИС ДЕЦЕ ЗА РАДНУ 2024/2025. ГОДИНУ ТРАЈЕ ОД 07.05.2024. ДО 31.05.2024.

Dan planete zemlje 1Међународни Дан планете Земље се сваке године на данашњи дан, 22. априла, обележава у целом свету. Овај празник има за циљ да повећа свест људи о угрожености животне средине, o њеном значају и начину очувања, као и да се у решавње тог проблема укључи и ангажује што шира јавност.

Предшколска група из вртића у Мартинцима са својом васпитачицом Славицом Јовановић, обележила је овај значајан датум учешћем предшколаца у радовима у пластеницима Пољопривредног газдинства Стојнић. Заједничким снагама осмишљен је пројекат са циљем да се деца упознају, активно учествују и прате циклус развоја биљака, од семенке до плода. Деца ће се у наредном периоду бринути о свом поврћу, а сав принос биће продат на њиховој тезги.

Славица Јовановић, васпитачица, је говорила о значају оваквих пројеката: „Сарадња са породицом свим васпитачима много значи јер она је примарни васпитач деце. Кренули смо од приче о томе како настаје плод парадајза, све од семенке. Деца су свакодневно пролазила поред пластеника и заинтересовала су се и тако смо кренули у реализацију пројекта. Деца долазе у пластеник, а простор је за њих веома инспиративан, подстицајан, изазован и првенствено безбедан. На тај начин, деца стичу нова знања и искуства, упознају се са природом, очувањем биљака и природе уопште. То је првенствено значајно за њихову добробит и целокупан развој.‟

У обележавању овог значајног Дана, заједно са децом, учествовали су и Петар Самарџић, заменик градоначелнице, Душица Павловић, директорица Агенције за рурални развој, као и директорица наше Установе, Биљана Цвијетић.

Како је то све изгледало, можете погледати кликом на следећи линк:

Дан планете Земље

Али, то није све. Предшколци из Мартинаца су били јако вредни, па су у сарадњи са ЈКП "Комуналије" из Сремске Митровице посадили дрво у дворишту вртића. На питање своје васпитачице уз чега ће дрво сада да расте, предшколци су одговорили: „Уз помоћ музике, сунца, кише и уз помоћ љубави!‟ На следећем линку можете погледати репортажу Градске М телевизије о овој активности:

Садња дрвета

220512

Наша химна

април 2024
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930