Јавне набавке

Главни мени

УПИС ДЕЦЕ ЗА РАДНУ 2024/2025. ГОДИНУ ТРАЈЕ ОД 07.05.2024. ДО 31.05.2024.

nas1

Дечија недеља, највећа национална манифестација за заштиту и промоцију дечијих права је одржана од 2.10. до 08.10.2023. под слоганом „Велико срце деце Србије‟. Као подршку пуном остваривању дечијих права, све групе наше установе имале су активности током целе ове недеље чији циљ је био подизање свести о важности пријатељства, солидарности, подстицање креативности и изражавања, развој сарадње и емпатије, промовисање позитивних вредности, вршњачке и међугенерацијске сарадње и сталне бриге о добробити свих живих бића. Било је много забаве, игре, песме, смеха, послата је озбиљна порука целој локалној заједници, али овог пута издвајамо само неке активности.

У духу Дечије недеље, градоначелница Сремске Митровице, Светлана Миловановић и заменица начелника ГУ за образовање, Снежана Коњевић, су заједно са директорицом и помоћницом директорице обишле објекат „Цврчак‟ и том приликом су уручиле поклоне за најмлађе. Овом приликом, градоначеница је истакла важност овог догађаја и потребу да се деца осећају вољеном и посебном. Биљана Цвијетић, директорица наше установе, је изразила задовољство због активности оваквог карактера које развијају емпатију и солидарност међу децом, наглашавајући важност пажње коју свако дете заслужује.

Васпитачи вртића „Чуперак‟ из Лаћарка су израдили плакат на коме се налазио велик број срца. Делови плаката су били сакривени по дворишту вртића. Деца су сакупљала делове плаката тако што су локацију тих делова откривала решавањем загонетки. „Лов на скривено благо‟ је био веома занимљив, као и активност размењивања и дељења балона пријатељства. Деца су део украшених балона поделила мештанима, а остатак балона је пуштен са стадиона локалног фудбалског клуба ЛСК. Јаслене групе су пратиле активности Дечије недеље у складу са својим могућностима и већину активности су реализовале по својим собама.

У вртићу „Ђурђевак‟ је одржан маскенбал на ком су, поред уобичајених маски, деца средње-старије групе са својим васпитачицама Снежом и Здравком, у оквиру актуелног пројекта, са родитељима израдила несвакидашње маске: превозна средства, саобраћајну сигнализацију, механичаре, саобраћајце... Маске планирају и даље да користе за полигон и решавање проблем ситуација. Сва деца вртића, укључујући групу полудневног боравка из ОШ „Слободан Бајић Паја‟ су учествовала и у спортском дану на Атлетском стадиону. Деца полудневног боравка су са школском децом уживала у луткарској представи „Срећко‟.

У објекту „Лане‟ деца су имала спортски дан са мамом Зораном Јаковљевић, која је осмислила рекреативне игре за децу. Одржан је маскенбал као и у свим објектима, а предшколци су посетили Дечији стоматолошки диспанзер. Радионице са зубарима су имала и деца из Равња, Засавице I, „Бубамаре‟... Том приликом, деца су надоградила знање у вези оралне хигијене и сазнала шта значи „заливање зуба‟. Деца из „Ланета‟ су размењивала поклоне са децом из „Маје‟.

„Звездице‟ су биле у посети Дечијем одељењу градске библиотеке где су могле да виде и науче како функционише библиотека, како се позамљују књиге, како се понашамо према књизи.

Запажене су биле радионице у „Звездици‟, „Ланету‟, Шуљму, Мартинцима, Шашинцима, „Лептирићу‟ под називом „Од срца срцу‟ на којима су деца од разних рециклажних материјала израђивала срца намењена њиховим другарима и мештанима. „Лептирићи‟ и „Чуперци‟ су своја израђена срца поклањала људима које су срели током шетње кроз околину својих објеката.

utekst1

У „Лептирићу‟ су се васпитачи потрудили и деци поклонили представу „Свитац тражи пријатеље‟ која је изведена у простору за драмске активности ОШ „Јован Поповић‟. Најстарије групе су се представиле на „Дечијем дану‟ који је организовала Месна заједница „Блок Б‟.

У „Маји‟ и „Чуперку‟ су деца пуштала балоне. У „Маји‟ су родитељи помогли да се одржи ревија фризура која се проширила и на околину вртића где су фризуре приказане.

„Бубамаре‟ су такође биле активне и у добром расположењу. У сарадњи са родитељима, сакупљале су гардеробу, храну, средства за личну хигијену. Сакупљене пакете су деца најстарије групе са својим васпитачицама Ружом и Мајом, однела у Центар за социјални рад „Сава‟ где их је дочекао директор Бранислав Вукмир који са њима разговарао о значају хуманости.

Деца из вртића из Мартинаца су се дружила са децом из Кузмина и том приликом су одржане спортске игре на одушевљење свих присутних предшколаца. Са својом васпитачицом Славицом, мартиначки предшколци су посетили сва значајнија места у селу и поделили честитке у облику срца. Посетили су и Луку Жилића (19) оболелог од тешког облика церебралне парализе. Поклонила су му велико срце честитку и на његовој табли исцртала поруке љубави.

У Раденковићу су предшколци, заједно са школарцима, уживали у ликовној радионици „Сликање по узору на дела Салвадора Далија‟ коју је водила васпитачица Тања. Васпитачице Биља и Даца су својим предшколцима из Равња и Засавице I уприличиле шетњу и разгледање Сремске Митровице и одвеле их на радионицу „Чисти зуби-срећно дете‟.

А да би Дечија недеља на крају била слатка, куварице су се потрудиледа да спреме торте. Ове године, у „Ланету‟ је торта добила име „Диско торта‟ јер је једна мама донела балон диско куглу, балоне са срцем и срце пињату са бомбонама, па је и торта била у складу са атмосфером.

Захваљујемо се свима који су учествовали у прослави Дечије недеље, свима са којима смо остварили сарадњу, онима који су нам до сада помагали и онима који ће нам тек помоћи. Поручујемо: деца Србије имају велико срце!

 

1 567891112131423 4

1516 

220529

Наша химна

април 2024
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930