Јавне набавке

Главни мени

napr16.12.2022.- Из пројекта „Слово по слово...књига‟ који се реализовао у најстаријој групи у вртићу „Бубамара‟ родила се идеја за настанак представе „Новогодишња бајка‟.

Током овог пројекта, деца су истраживала како настају књиге, ко их пише, ко је измислио слова... Одговоре на ова питања, деца су тражила у енциклопедијама, на интернету, у библиотеци... Тако се родила идеја о писању књиге у групи коју су подржале васпитачице Снежана Недељковић и Мирјана Митровић. Књига је добила наслов „Новогодишња бајка‟. Подељена је на осам целина: Здраво децо...тихо доста очекујем драгог госта, Опа цупа танана-капа ми је црвена, И да ловац Лука ухвати вука, Јао моје ципелице нема-а принц се за свадбу спрема, Да патуљке воли свако, Зли вук да нас поједе хоће, Здрава храна-гимнастика сваког дана, Охо-хо то је то!. Деца су илустровала сваку целину, смислила текст и увезала књигу. Свакога дана су је читала, одушевљена својим умећем.

Када је књига била готова (изашла из „штампе‟), кренула је драматизација, подела улога, учење текста, бирање костима и израда плаката којима су деца позивала родитеље и другаре из осталих група да дођу на представу. Деца су вредно вежбала и показивала сложност и умеће у глуми, режији, прављењу сценографије.

Представа је премирејно изведена у јаслицама „Цврчак‟ пред млађим другарима који су несебично показивали одушевљење и громким аплаузом и повицима подржавали и награђивали глумце. Након јаслица, представа је изведена и у „Бубамари‟ пред публиком коју су чинила деца из других група, родитељи, стручни сарадници и помоћница директорице Марина Ђорђевић.

Направити представу није лако, али сав труд и рад се исплати када се осети узбуђење на позорници и у публици препознају драга, насмејана лица.

 

1p  2p

236285

Наша химна

јун 2024
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30