Јавне набавке

Главни мени

naskДана 13.5.2024. године у Палати Србија а под покровитељством Тамаре Вучић, организована је Конференција о менталном здрављу. Учесници на овој конференцији су били директор ПУ Пчелица Биљана Цвијетић, помоћник директора Марина Ђорђевић и стручни сарадник мастер психолог Јелисавета Санадровић.

У уводном обраћању обратиле су се прве даме Србије и Украјине, Тамара Вучић и Олена Зеленска. У првој панел дискурији модератор је била проф. др Милица Пејовић Милованчевић са Института за ментално здравље, а говорило се о менталном здрављу деце и младих. На ову тему могли смо да чујемо излагања Тамаре Вучић, проф. др Снежане Илић и др Јелене Ђорђевић, као и директора Института за ментално здравље Украјинског универзитета и Украјинског института за терапију когнитивног понашања. Клинички психолог Владимир Боровница говорио је о менталном здрављу адолесцената и приказао програм „Минимални пакет услуга за младе“. Излагачи на овом панелу су своје презентовање усмерили на ментално здравље деце и младих у Украјини и у Србији, као и на приступ Породично Орјентисаних Раних Интервенција (ПОРИ).

У другој панел дискусији, коју је водила проф. др Славица Ђукић Дејановић, имали смо прилику да слушамо о менталном здрављу у постконфликтном окружењу. Госпођа Олена Зеленска и Оксана Збитниева која је шеф координационог центра за ментално здравље у Влади Украјине говориле су о менталном здрављу у време рата. Проф. др Верица Јовановић говорила је о аспектима очувања менталног здравља у периоду посткризних и ванредних ситуација, а проф. др Оливера Вуковић о проблемима менталног здравља у постконфликтном периоду. Такође смо могли да чујемо о (зло)употреби лекова и изазовима модерних зависности од проф. др Јанка Самарџића.

1kk

237042

Наша химна

јун 2024
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30