Јавне набавке

Главни мени

2horraz22. и 23.5.2024. у хотелу „Слобода“ у Шапцу реализована је дванаеста у низу хоризонтална размена стручних сарадника предшколских установа. На овој размени присуствовали су и стручни сарадници ПУ „Пчелица“ Љиљана Шарковић, Слободанка Владисављевић и Јелисавета Санадровић.

Учесници на размени били су и стручни сарадници из предшколских установа из Ваљева, Владимираца, Лознице, Љига, Мионице, Пећинаца, Руме, Шапца и Шида. Хоризонтална размена реализована је уз подршку Светске банке, Удружења стручних сарадника и сарадника предшколских установа Србије и   УНИЦЕФ-а. Модератори на обуци били су Станиша Чабаркапа, стручни сарадник педагог, и Јасмина Вулетић, стручни сарадник педагог и председница Удружења стручних сарадника и сарадника ПУ Србије.

Током првог дана осврнули смо се на сагледавање праксе стручног сарадника и повезивање са резултатима мониторинга. Посебно смо се бавили подручјем стратешког (развојног) планирања и праћења праксе предшколске установе као и улогом стручног сарадника у све тру области стратешког планирања, разматрали смо изазове и трагали за решењима. Након овога, у другом блоку смо обрађивали тему подршке учењу и развоју деце кроз анализу услова рада, праћење и документовање.

Другог дана хоризонталне размене бавили смо се развијањем заједнице предшколске установе. Размењивали смо и препознавали у пракси фазе у процесу промене и посебно се осврнули на интерно хоризонтално стручно учење. Као продукт дводневне размене стручних сарадника израђен је и акциони план за развијање приоритетне области као и мапирање мреже подршке и развијање стратегија за наредни корак у промени и побољшању квалитета праксе предшколске установе.

237029

Наша химна

јун 2024
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30