Јавне набавке

Главни мени

 

nassusrУ периоду од 11.-14. априла 2024. године у Врњачкој бањи реализовали су се Стручни сусрети стручних сарадника и сарадника предшколских установа Србије. Тема овогодишњих сусрета била је „Професионалне компетенције стручних сарадника и сарадника: допринос грађењу квалитета у предшколској установи“. Испред предшколске установе Пчелица на сусретима су учествовале психолог Јелисавета Санадровић, логопед Слободанка Владисављевић, социјални радник Снежана Шарић Новаковић, директор Биљана Цвијетић и помоћних директора Марина Ђорђевић.

Након поздравне речи и отварања скупа од стране председнице удружења Јасмине Вулетић, обратила се и Биљана Којовић координатор компоненте 2 инклузивног предшколског васпитања и образовања те приказала резултате подршке унапређивања квалитета рада ПУ (кључни налази студије снимања завршног стања).

Након овога скупу се обратила и ауторка основа програма проф.др Живка Крњаја која је говорила о снагама компетентности у (ре)структури или (ре)култури. У самом излагању проф.др Крњаје али и у дискусији након тога много се говорило о стагнирању у променама, о заједничком разумевању програма и свих његових елемената, о мотивацији и путу од првенствено поступања до промене уверења, о замци поједностављене рефлексије као и о култури сарадње.

Такође, значајна излагања на пленарном делу имала је и проф.др Лидија Мишкељин, Сандра Бацковић координатор ЗУОВ-а као и Љиљана Марлот као консултант Министарства просвете.

Након пленарних излагања, другог, трећег и четвртог дана колеге стручни сарадници и сарадници су представљале своје радове. Радови су се бавили компетенцијама стручних сарадника и сарадника кроз властито професионално деловање и професионални развој, сарадњу и заједништво, стратешко (развојно) планирање и праћење праксе ПУ, као и развијање рефлексивне праксе и развијање квалитета реалног програма.

susr1

237032

Наша химна

јун 2024
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30