Јавне набавке

Главни мени

nasradУ уторак, 22.04.2024., у просторијама Месне канцеларије Раденковић, организована је интерактивна радионица на тему „Како се постаје писац?“. Учесници радионице била су деца мешовите групе вртића „Лане“ из Раденковића са васпитачицом Татјаном Миливојчевић и деца ученици Основне школе „Добросав Радосављевић Народ“ из Мачванске Митровице подручно одељење Раденковић са својим учитељицама Милицом Петровић и Биљаном Станић. Домаћин радионице био је матичар Месне канцеларије Раденковић Радојица Турудић, песник и прозни писац.

Радионица је осмишљена као размена интерпретација поетских и прозних дела између деце и писца. Писац је деци представио одабране песме и прочитао одломак из књиге “Као да је било јуче”. Деца основношколског узраста су по жељи читала своје приче инспирисане њиховим ликовним делима. Васпитачица је прочитала три приче деце предшколског узраста.

Након представљања свог стваралаштва, као и слушања стваралачких дела писца, деца су домаћину радионице постављала питања. Том приликом су сазнала како се постаје писац, када и какви су били пишчеви почеци, ко му је био узор и како се осећао када је постао славан.

1r

По завршетку књижевног дела програма васпитачица Татајана Миливојчевић је упознала присутне са темом изложбе, као и врстом дечијих ликовних дела - стрип таблама. Присутни су сазнали како је стрип босанскохерцеговачког аутора Аднадина Јашаревића “Недовршени свијет” био инспирација деци за стварање сопствених стрип прича на тему “Сањани свет”.

2r

Како је порука дечијих ликовних радова идентична оној коју је деци упутио писац домаћин, иста се може истаћи као богатсво које су деца са радионице понела са собом, а то је да одрасли треба да сачувају дете у себи, чиме ће границе маште и стваралаштва као врхунске вредности којој тежи свака слободна личност, досећи несагледиве висине.

3r

237017

Наша химна

јун 2024
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30