Јавне набавке

Главни мени

УПИС ДЕЦЕ ЗА РАДНУ 2024/2025. ГОДИНУ ТРАЈЕ ОД 07.05.2024. ДО 31.05.2024.

nasdnНајвеселија недеља у месецу октобру, па и у целој години, познатија као Дечија недеља, ове године се реализовала под слоганом „Шта детету треба да расте до неба‟. То је била прилика да се још једном подсетимо да деца треба да буду заштићена и срећна, да живе у подстицајном, здравом и сигурном окружењу у коме могу да остваре максимум својих потенцијала. У бројне активности деце и васпитача, били су укључени и родитељи, старатељи, цела друштвена заједница у којој деца живе на челу са локалном самоуправом.

Деца из вртића „Чуперак‟ и деца из Манђелоса су поделила љубав детета према детету пуштањем балона у ваздух. У свим објектима у граду и на селу је било актуелно размењивање порука љубави и пријатељства кроз креирање „другарских честитки‟.

Посете локалној самоуправи су омогућиле деци да изразе своје жеље и идеје како би средина у којој деца живе била што лепша и прилагођенија дечјем узрасту. Деца из вртића „Чуперак‟ из Лаћарка, деца из Салаша Ноћајског, Ноћаја, из вртића „Бубамара‟... била су у посети Месним заједницама, а другаре из вртића „Маслачак‟ посетила је градоначелница Светлана Миловановић и уручила им поклоне у виду играчака и дидактичког материјала. Градоначелница се, као и сваке године, показала као изврстан домаћин, па су јој у посету поново дошла деца из објекта „Ђурђевак‟. Она су направила албум као поклон и показала своја рецитаторска умећа. Осећала су се слободно и опуштено у Градској кући, па су, уз слаткише, разговарала са градоначеницом о својим жељама за још лепше одрастање. „Чуперци‟ су обишли и своје мештане (продавце, поштаре, пиљаре, пекаре...) и друге људе који су саставни део локалне заједнице која је важна у одрастању деце. Такође, деца из Дивоша су се упознала са историјом манастира Кувеждин.

Деца из градских објеката и два објекта са села, Шашинаца и Шуљма, посетила су Дечије одељење библиотеке „Григорије Возаровић‟. Дочекала их је весела и насмејана библиотекарка Мира („господарица библиотеке‟, „принцеза из библиотеке‟ како су је деца назвала), која је објаснила зашто се долази у ову кућу књига и како се у њој понаша. Сва деца су добила бесплатне чланске карте. У Јарку и Босуту, деца су са својим васпитачицама посетила библиотеке у својим селима.

Како бисмо подстакли здраве стилове живота и деци на занимљив начин приближили значај спорта и физичких активности за правилан раст и развој, као и здравље уопште, организоване су различите спортске активности у свим објектима. Гости из фитнес клуба Strong Steps Fitness су упознали „Бубамаре‟ са Зумба плесом, деца из „Ланета‟ су уживала у веселим спортским полигонима које је за њих припремила мама једног детета из вртића, иначе сарадница Савеза за предшколски спорт. У „Лептирићу‟ и „Маслачку‟ је спортски дан протекао у знаку шарених балона. У Кузмину су поред деце, спортски дан обележили и родитељи који су се такмичили заједно са децом у полигону, преношењу шишарки, скакању у џаку, а најзанимљивија дисциплина је била такмичење тата у надвлачењу конопцем. Припремна група објекта „Маја‟ је била у посети ШОСО „Радивој Поповић‟ где је поред срдачног дочека за њих био припремљен полигон у фискултурној сали. Топао дочек и обострана радост, ширење емпатије и блискости су непроцењиво искуство.

Значајан допринос прослави Дечије недеље сваке године дају родитељи који су учесници многобројних активности. У вртићу „Лептирић‟, мама Драгана Филимоновић је упознала децу са виолином и харфом. Припремила је представу за децу која је подразумевала активно учешће деце. Такође, заједно са васпитачима је учествовала у представи „У нашем свету бајки‟. У „Ланету‟ је одржан квиз „Кефалица‟ чији жири су чинили родитељи. У Бешенову је одржано дружење са бакама.

Важна сарадња која је важна за децу је сарадња са школом. У Салашу Ноћајском, деца су посетила школу и са наставницом биологије су разговарала о кућним љубимцима. И у осталим сеоским срединама се остварује сарадња са школом и заједничке активности поготово у Дечијој недељи. Ове године, остварена је сарадња са наставницима и ученицима Средње медицинске школе „Драгиња Никшић‟, који су учествовали у организацији и учешћу у играма са најмлађима у јаслицама „Цврчак‟.

Деца из јаслених група из „Маслачка‟ су кроз нај фризуру, журку, игре балонима, доношењем омиљене играчке, придруживањем старијим групама прославили ову недељу.

Маскенбал је најрадоснији дан кога сва деца жељно ишчекују, смишљајући своје маске. Одржан је у свим објектима наше Установе. Родитељи су својом креативношћу и посвећеношћу употпунили лепоту дечијих костима, и на тај начин допринели да овај дан буде дуго памћен.

А да би Дечија недеља на крају била слатка, куварице су се потрудиле да спреме торте. Ове године, у објекту „Бубамара‟ специјална торта је добила и специјално име: „Чаробна шума‟.

Захваљујемо се свима који су учествовали у нашој прослави, онима који су нам и до сада помагали и онима који ће нам тек помагати да „растемо до неба‟ као што овогодишњи слоган каже.

Делић атмосфере прославе овогодишње Дечије недеље можете поглета у албуму фотографија.

 

230630

Наша химна

мај 2024
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031