Јавне набавке

Главни мени

naslovnavВашари у нашој установи се одржавају годинама у назад. У последњих неколико година, ови вашари су попримили обележје хуманитарних. Ове године, вашари су одржани у периоду између 22.04. и 30.04.2024. у сеоским групама, два приградска објекта и седам градских објеката. Сав приход од продаје био је намењен у хуманитарне сврхе.

lacarak

Тих дана се вредно радило да би тезге на вашару биле попуњене разним рукотворинама: шареним јајима, држачима за шарена јаја, украсним корпицама, честиткама, цвећем, магнетима, предметима од пустоване вуне, кокама од пластичних чаша, перја и папира, накитом од макарона, медењацима, бресквицама, слаткишима... У изради ускршњих украса, коришћени су разни неструктуирани, природни материјали који су набављени, у главном, у сарадњи са родитељима. Деца су имала могућност да експериментишу разним ликовним техникама и материјалима, а уједно и да развијају заједништво и сарадњу. Осим деце, васпитача и медицинских сестара-васпитача, у припреми ускршњег вашара активно су учествовали родитељи деце и остали чланови локалне заједнице.

leptiric

Вашари су протекли у радосној атмосфери. Вртићи су потсећалина велика, шарена јаја, на радост деце и свих посетилаца. Тезге су биле крцате „робом“, декорисане са пуно љубави, па „муштерије“ нису могле да одоле оваквој понуди. Продавци су били расположени, распевани, мотивисани осећајем да неком помажу, испуњени задовољством, па су неуморно хвалили своје производе, објашњавали како се користе, за чега служе, продавали их, ценкали се...

maja

На овогодишњем Ускршњем вашару, на нивоу целе установе, сакупљено 1.079.100,00 динара.

Иако нам време у ком живимо намеће неке нове приоритете и вредности, треба да се боримо да сачувамо веру у изистинске вредности: хуманост и емпатију. Бити хуман и великодушан, топао и осећајан су особине које су данас потребне више него икад. Једном стечен осећај за друге, постаје навика која се тешко губи. Судећи по понашању деце и њиховим личним чиновима и делима, васпитачи и медицинске сестре-васпитачи наше установе не морају да брину коме остављају овај свет: он је у сигурним рукама, у рукама деце која су способна да помогну и саосећају са другима.

масл

237020

Наша химна

јун 2024
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30