Јавне набавке

Главни мени

nassemi

 

У просторијама објекта Звездица, у суботу 6. априла 2024. године, одржан је семинар под називом Неговање вредности у међуљудским односима“ (каталошки број 790). Овај семинар је окупио 30 васпитача и медицинских сестара-васпитача из различитих објеката наше установе, а организован је са циљем унапређивања и јачања васпитне улоге установе у правцу развоја интеркултуралног образовања и формирања вредоносних ставова неопходних за живот и рад у савременом друштву.

Аутори семинара, Љубица Поповић, мастер педагог и Светлана Бошњак, мастер васпитач, успешно су представиле своје знање и стечено искуство у области васпитања и неговања вредности. Узимајући у обзир приоритетну област семинара (предшколско васпитање и образовање), ауторке су акценат ставиле на освешћивање значаја неговања животних вредности у раду са децом и одраслима, упознавање са могућностима подстицања дечјег развоја и унапређивања квалитета реалног програма кроз неговање животних вредности, укључивање породице и локалне заједнице.

1

Кроз радионице, дискусије, примере из праксе, учесници су имали прилику да размотре различите приступе и технике за подстицање развоја социјалних вештина, ангажованости, животности, интегрисаности и усмерености на односе са децом и одраслима. Ово је посебно важно у контексту све веће мултикултуралности друштва, где су међуљудски односи од кључног значаја за разумевање и поштовање различитости.

Учесници су били инспирисани да активно учествују у сваком сегменту семинара, били су продуктивни и нашли су мотивацију за даљи рад на унапређењу васпитне праксе кроз неговање вредности у међуљудским односима.

2

Уз стручне предаваче, богатсво садржаја, мотивисане учеснике, треба истаћи и изузетну организацију запослених у нашој установи, који су се и овај пут показали као сјајни домаћини, пружајући свим учесницима семинара удобан и инспиративан амбијент за учење и размену. Пружена је ефикасна подршка током целог догађаја, од регистрације до крајњег евалуационог процеса, што је додатно допринело успешности и сјајној атмосфери која је владала тогом читавог семинара.

3

 

 


237045

Наша химна

јун 2024
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30