Јавне набавке

Главни мени

naszav

Завршна приредба је традиционална манифестација која окупља сву децу припремних предшколских група наше установе. Овај догађај који већ годинама изазива велику пажњу и симпатије публике, одржан је 30.5.2023. у ПСЦ „Пинки‟ Сремска Митровица.

У овој свечаности су учествовали предшколци из седам градских објеката и два приградска објекта (Мачванске Митровице и Лаћарка), као и предшколци из Кузмина, Мартинаца, Салаша Ноћајског, Ноћаја, Јарка и Бешенова.

Приредба је почела дефилеом којим су деца уз звуке „Радецког марша‟ поздравила многобројну публику. Након „Химне Пчелице‟, децу, публику и госте је поздравила Биљана Цвијетић, директорица наше установе која је рекла да се Завршном приредбом деца симболично опраштају од вртића и завршавају један период свог живота: „Они су већ од септембра у школским клупама и започињу нову фазу свог образовања. Ово је заиста један величанствен догађај и врло емотиван, како за децу и родитеље, тако и за нас који радимо у предшколској установи. Такорећи, деца код нас бораве свакодневно и по више година и негде је природно и нормално да се ми зближимо и заволимо и да постанемо једна велика породица. У складу с тим, наравно, сваки опроштај и испраћај је веома емотиван за све. Ове године испраћамо 620 предшколаца. Свим малишанима који су похађали припремни предшколски програм желим срећу у будућем школовању и у животу, а њиховим родитељима желим да имају пуно љубави, поштовања и стрпљења за своју децу јер како каже Душко Радовић: „Волимо децу и када су крива јер ће их живот кажњавати и кад нису.‟

Програм је настављен плесним тачкама које су пажљиво биране и припремане од стране васпитача. Костими специјално израђени само за ову прилику, одабир музике (од дечије, класичне, изворне до модерне), покрети усклађени са ритмом музике, насмејана дечја лица, спретност и самоувереност-је слика која је красила терен хале. Струјно коло, Каубојски плес, Сиртаки, Ивин денс, Чоколада, Љубав је снага, Само нам је љубав потребна, Кап маште, Скакавац-све су то мелодије којима су се наши предшколци представили и показали шта све умеју, знају и могу.

Ништа мање узбуђење није било ни међу родитељим, осталим члановима породице и пријатељима међу многобројном публиком, која је нетремице упијала сваки покрет на сцени. Било је ту много поносних, радосних, насмејаних лица, а могла се видети и по која суза радосница.

Приредба је завршена песмом „Довиђења драги васпитачи‟ на коју нико од присутних није остао равнодушан. Остало нам је само да будућим првацима пожелимо срећу и радост у одрастању. Чувајте своје нове школске другаре и себе. Играјте се што више, усвајајте нова знања, будите радознали и знатижељни, будите истраживачи. У срцу чувајте свој вртић, као што ћемо ми у срцу увек чувати вас.

1z 2z3z4z5z6z7z8z8z10z11z12z

 

236270

Наша химна

јун 2024
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30