Јавне набавке

Главни мени

naslКроз пројекат ,,Шта се то чује?‟ старије јаслене групе из објекта ,,Цврчак”, деца су са родитељима првилa музичке инструменте. Свакодневно су откривала, ослушкивала, именовала и производила звукове и кроз игру и песму у радости се дружила. Богатећи простор тематским целинама везаним за музику, откривала су нове звукове и препознавала већ познате звукове из природе. На ослушкивње их је позивала и шкрипа и куцање на врата. Сваки новооткривени звук је будио дечије интересовање да сазнају и открију узрок и порекло звука.

Како се пројекат развијао, тако су се низале иницијативе, па нам је у посету дошао виолиниста из музичке школе, а дете из групе је донело хармонику коју је добило на поклон током новогодишњих празника. Заједно смо откривали како развлачењем хармонике и притискањем дирки настаје звук.

Радост коју је унела хармоника у нашу групу смо поделили са родитељима, а мама Дејана и бака Тамара су пожелеле да нам поклоне музичку журку и пренесу своје дугогодишње искуство стечено у свом музичком забавишту.

На журку су била позвана деца из свих група у објекту. Тамара и Дејана су успеле да заинтересују децу која су уживала у музици, играла, тапшала, певала, осмишљавала покрете уз познате мелодије, учествовала у покретним играма... Завршница журке која је уједно била и славље нашег пројекта, била је када смо деци из осталих група поделили музичке инструменте и нашим драгим гошћама одсвирали и отпевали песмицу „Саша лупа чекићем‟. Награђени смо великим аплаузом. Инструменте смо оставили у холу нашег вртића и тако учинили да су доступни свој деци која желе да повремено „музицирају‟.

 

 

 3m2m1m

170214

Наша химна

септембар 2023
нпусчпс
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930