Јавне набавке

Главни мени

nass

Почетком октобра месеца захваљујући донацији Ротари клуба Чукарица у оквиру Пројекта са Министарством просвете, у собицу ''С'', вртића ''Маслачак'', стигао је нови намештај и дигитална опрема.

Деца собице ''С'' су заједно са васпитачицама Зорицом Бодовић и Сандром Јевремовић одмах реорганизовала просторне целине у соби. ИКТ опрему која је стигла, одмах су почели да користе у сврху пројекта којим се баве: ''Шта све може бити знак''.

Током обиласка вртића и околине у потрази за знаковима деца су носила таблет са којим су фотографисала поштујући договор да дете које угледа знак има право да то документује.

Деца су уочавала и реаговала на различите симболе и ознаке у вртићу и околини: стопице са симболима соба на поду вртића, на кутију за прикупљање старих батерија, налепницу на улазним вратима вртића (гурај и вуци са цртежом човека који гура или вуче врата), симбол на вратима трпезарије, фискултурне сале, хидрант, путоказе, саобраћајне знакове, рекламе, знак за апотеку, видео надзор у згради Поште...

Током игре, дете А.М. је као асоцијацију на знак навело: ''Слова су као неки знак и ја знам целу азбуку''. То је подстакло васпитаче да на светлећем столу понуде картице са словима и провидне посуде са палентом како би деца могла да истражују и на тај начин се окушају у писању. Игра се наставила и у простору за визуелно изражавање и у литерарној просторној целини где су деца цртала слова и појмове који почињу на то слово. Пожелела су да својим словима ''украсе'' литерарну просторну целину па смо им предложиле да их пластифицирају како би била трајна. Деца су брзо и лако научила да самостално користе пластификатор.

Такође, деца свакодневно у игри и истраживању користе лап топ. Научила су како да пронађу информацију на интернету када им је потребан одговор на неко питање, неку фотографију или видео...

 

1ss2ss3ss4ss 

 

184683

Наша химна

децембар 2023
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31